Luister naar dit artikel
Jan

Jan

Mijn naam is Jan Stempher, 55 jaar, inwoner van Raalte en ga dit jaar nog verhuizen naar Luttenberg.

Ik heb een handicap en zit daardoor in een rolstoel. Ik ben in dienst bij de produktie in Raalte maar gedetacheerd als tekenaar/ontwerper bij Konnected in Deventer.

Op dit moment volg ik een opleiding tot ervaringsdeskundige bij focus in Zwolle. Ik wil heel graag met mensen werken/helpen en van de bureaucratie af en terug naar maatwerk.

Verder ben ik actief in de gehandicapten advies raad, ik doe daar veel voorlichting op basisscholen en zit aan de tafel met de gemeente om het VN verdrag inclusie te implementeren.

Het VN verdrag houdt in dat iedereen met een beperking volwaardig moet kunnen mee doen zoals toegankelijkheid, werk, wonen enz enz.

Sport is ook iets wat ik erg belangrijk vindt met name voor mensen met een beperking en of handicap. Wij zijn in Raalte gestart met ABSalland, aangepast badminton Salland.

Het in beweging krijgen van de doelgroep is voor mij erg belangrijk net als het VN verdrag, hier zal ik me met veel passie voor gaan inzetten.

Meedenken

Wil jij (eenmalig of af en toe) meedenken met de adviesraad? Laat ons weten waarover je mee wilt denken via info@adviesraadraalte.nl. Ook als je een signaal wilt melden kan dat via dit mailadres.